Salt & Sött

En vacker och ombytlig kajakvecka

13,950.00 kr

Beskrivning

Salt hav och söt sjö

Att paddla i en kajak, är det något du är lite nyfiken på? Och hur är det med lusten till bohuslänsk natur, med dess vackra runda klippor och små fiskesamhällen som samsas i ett kraftfullt överallt närvarande hav? Och den dalsländska naturen en bit öster ut, lockar den med sina krokiga sjöar i alla storlekar insprängda mellan magra tallhedar, grå hällar och runt småskaliga mänskliga bosättningar? Är du lite sugen på att sova ute och laga god mat utomhus?

Gottepåsen

Du som funderat på att lära dig paddla kajak har här en gottepåse med allt. Vi har plockat i Salt & Sött, surt, segt, hårt och rinnigt, allt i lagom doser för finsmakaren.

 

Under veckan lär du dig, allt eftersom, att hantera kajaken i olika vattnet.

– Vi börjar i GrundsundGrundsund Kayak Center/ Balanspunkten där det blir en halvdags grundkurs i kajaken.

– Dag två paddlar vi iväg på en enklare tur med guide, mat och tält för en natt ute i den bohuslänska skärgården.

– Dag tre så kommer vi tillbaka till Grundsund efter lunch och eftermiddagen är fri och på land.

– Dag fyra åker vi till Upperud 9:9 i Dalsland med bilar för att tillbringa några dagar i en helt annorlunda natur. På vägen stannar vi till vid Uddevalla museum för ett historiskt nedslag i regionen och lunch.

– Dag fem tar vi oss ut igen för en natt i det fria, i tält och med god utelagad mat. Vi paddlar nu våra kajaker i det “söta” vattnet (som går att dricka) och upplever andra sorters växtlighet och vatten.

– Dag sex återvänder vi till Upperud, tar det lugnt i egen regi, äter utsökt och sover inomhus.

– Dag sju är en dag för avslut och återresa.

 

Att bo inne och äta vid dukade bord är också viktigt

Boendet de två första inomhusnätterna är bokat hos Villa Lönndal i Grundsund. Det är ett B&B där det finns badrum och kokmöjligheter på rummet. I Upperud så sover och äter vi på Upperud 9:9 som är ett gammalt ombyggt sädesmagasin alldeles vid vattnet. Där är väldesignat och vällagat, råvarorna får alltid fokus, både i väggarna och på tallriken. Middagarna i Grundsund serveras på två olika krogar på Skaftö och det ingår en cykeltur till Brygghuset och maten i Fiskebäckskil den första kvällen.

Information

  • Datum
  • 17-05-2020-23-05-2020
  • 29-08-2020-04-09-2020
  • Förkunskaper
  • Simkunskap
  • Område
Du tittar på: Salt & Sött 13,950.00 kr
Välj alternativ