Grundsund – västkustens pärla.

En kajaktur längs eller tvärs den svenska västkusten är ett underbart äventyr. Att sakta glida fram och lära känna smala passager och ut över öppet hav. Att lära känna krafterna i havet och naturen. Varje dag ger en ny upplevelse. Vågornas långsamma rytm från Nordsjön en lugn sommmardag tillför en extra dimension – såväl som ljudet och den stillhet som uppstår när havet träffas av ett stilla regn. Kanske får du sällskap av nyfikna sälar eller överraskar några sjöfåglar när du sakta glider fram över skogar av sjögräs. Stig iland på de slätaste av klippor för att njuta av den medhavda lunchen och kanske ett dopp, glid sedan ut i det blågröna salta havet igen med lyckorus i hela kroppen.

Om du är nybörjare, så kan du börja med att prova en av våra hel eller halvdagskurser. Om du vill lära dig mer, så finns det helgkurser eller varför inte skräddarsy en kurs utifrån dina önskningar? Vi jobbar med små grupper, där säkerhetsövningar är en grundläggande del av utbildningen.

Glid ner i din kajak och lär känna havet, klipporna, dig själv och ditt sällskap.

I juni 2011 öppnade vi en filial i Fiskebäckskil, på Lyckans Slip, längst in i kilen.  Där kan du hyra kajaker av Oasis-modell under hela sommaren. Bokning sker på samma mail och mobilnummer som i Grundsund. Gärna dagen innan. För att läsa mer om vad Skaftö har att erbjuda, gå in på www.skafto.nu.

Boende

Det finns många möjligheter för dig som vill bo i Grundsund och på Skaftö. Det lokala vandrarhemmet är ett alternativ och Villa Lönndal är ett annat. Vi har själva bra kontakt med uthyrare av bäddar, rum, lägenheter och mindre hus. En del har eget kök och en del erbjuder frukost. Rågårdsviks Pensionat, på södra delen av Skaftö har många rum och en välkomnande atmosfär. De erbjuder fullservice samt en fantastisk fiskmeny. Slipens Hotell  är nyöppnat, ligger vid Lyckans Slip i Fiskebäckskil och har en unik prägel på varje rum. Hotellet är kopplat till restaurangen som heter Brygghuset. På Gullmarsstrand Hotell & Konferens,  också på norra sidan, erbjuds hög standard och egen restaurang.

Restauranger

Pelles Rökeri, ligger bara ett stenkast från hamnen och erbjuder en härlig meny och vy – eller – varför inte prova menyn på Smultron & Tång i hamnen på den västra kajen? Enklare menyer serveras på Mareld, en restaurang brevid den lokala ICA butiken. Brygghuset i Fiskebäckskil är ett bra val om du är sugen på en härlig lunch eller middag. De är allmänt kända för ypperlig mat. Du kan även passa på att hyra våra kajaker innanför restaurangen, vid Lyckans Slip som är deras marina.

Skaftö

Promenader runt ön är också underbara upplevelser. Det finns bra kartor och det mesta ligger inom rimliga promenadavstånd. Cyklar finns att hyra vid Hannans i Hamnen. [kort film]. Om du vill ha mer information om Skaftö, så rekommnederar vi ett besök på www.skafto.nu.